Metamorfose jaren 70 woning

Etten-Leur

Metamorfose jaren 70 woning: van boven tot onder en van binnen tot buiten is dit huis onder handen genomen. Ongelooflijk als je kijkt naar het verschil tussen de voor- en na foto’s. De woning is voorzien van het comfort en uitstraling welke hoort bij deze tijd en kan weer even zo lang mee. Door de begane grond opnieuw in te delen en de keuken het middelpunt van de woning te maken ontstond er aan de ene zijde ruimte voor een mooie lichte eetkamer en aan de andere zijde ruimte voor een gezellige zithoek. De eerste plaatjes zijn van de oude situatie. Zo krijg je een goed beeld van de metamorfose van dit jaren 70 huis.

van oud...

...naar nieuw

Jaren 70 woning verbouwen

De vraag voor dit project was een metamorfose van deze jaren 70 woning te realiseren. Deze modernisering hebben we aangepakt door te beginnen met een concept ontwerp waarbij diverse plattegronden en sfeerbeelden zijn gepresenteerd. De optimale plattegrond is uitgewerkt tot een 3D visualisatie met daarbij de gewenste materialen, een lichtplan en detaillering van het interieurmaatwerk. De indeling van de begane grond is volledig omgegooid; alle ruimtes hebben een andere functie gekregen. De keuken is naar de achterzijde van de woning verplaatst, zodat er een optimale verbinding met de tuin is ontstaan. Hierbij is de woning ook veel meer voorzien van daglicht. Door deze jaren 70 woning te verbouwen, is het een woning van deze tijd geworden.

Realisatie eigen beheer
Tuinontwerp & -realisatie Jansen Hoveniers - Beckers zwembaden - NB Technics
Fotografie Cynthia Marijnissen

‘In 2020 werden we verliefd op een jaren 70-woning waarbij we direct de mogelijkheden zagen voor een meer dan toffe verbouwing.

Voor de modernisering van zowel de buiten- als binnenkant van de woning hebben we Marijn de Kok gevraagd. Uitgangspunt was optimaal gebruik te maken van alle ruimtes, eigentijdse houtsoorten te verwerken in de gevel en vooral veel licht te creëren.

Marijn maakte vijf verschillende creatieve voorstellen waarmee hij ons direct verraste.

Een speelse indeling, met de keuken als centraal middelpunt, behoud van de jaren 70 zitkuil en het terug brengen van hoogte in het huis, maakt dat we ons droomhuis hebben gecreëerd.’

Aanzicht woning veranderen

Niet alleen voor de binnenzijde hebben we het ontwerp gemaakt, maar ook de buitenzijde is meegenomen in het ontwerp. Zo is het aanzicht van de woning veranderd. In combinatie met de opnieuw aangelegde tuin vormt dit totaalontwerp het perfecte plaatje. Met recht een complete metamorfose van deze jaren 70 woning!

Marijn maakte vijf verschillende creatieve voorstellen waarmee hij ons direct verraste.

opdrachtgever Project Metamorfose jaren 70 woning

Benieuwd naar wat we van jouw jaren 70 woning kunnen maken?

Benieuwd naar wat we van jouw jaren 70 woning kunnen maken?