Instagrammable fietsenkelder

HUIS van Roosendaal

Soms zijn er van die projecten waar je direct vrolijk van wordt, zoals deze kleurrijke fietsenstalling in het HUIS van Roosendaal. Het oude stadskantoor is onlangs geheel gerenoveerd tot ‘’het HUIS van Roosendaal’’, waarbij duurzaamheid, gezondheid, flexibiliteit en efficiënt ruimtegebruik voorop staat.

In samenwerking met reclamebureau Sterke Zaak hebben wij het ontwerp gemaakt om de bestaande grauwe fietsenkelder in dit stadskantoor te transformeren tot een opvallende en instagrammable fietsenstalling. Met het oog op duurzaamheid zijn de radiatoren en het gevelbord van het oude stadskantoor vermaakt door Gebroeders Snellen b.v. tot fietsenrekken en hebben zo in deze fietsenkelder een tweede leven gekregen. In combinatie met een grafisch patroon in opgewekte kleuren, welke door Den Ouden Schilderwerken zijn aangebracht, is de fietsenstalling een ware eyecatcher geworden.

Het zorgt voor een vrolijk begin van de dag voor de medewerkers van het HUIS van Roosendaal. VelopA heeft de opdracht gekregen om oplaadkasten, fietsenrekken, fietsleunhekken, zitbanken en fietsonderhoudstations te leveren voor dit project. De op kleur gemaakte e-lockers, fietsenrekken en banken vormen een functionele aanvulling op deze kleurrijke fietsenstalling.

Opdrachtgever Gemeente Roosendaal - Gabriel Jas
Ontwerp Marijn De Kok Interieurarchitecten i.s.m. Sterke Zaak
Hergebruik radiatoren en gevelbord Gebroeders Snellen - Rijsbergen
Vloer en wandcoating Den Ouden schilderwerken - Roosendaal
Fietsenrekken-oplaadpunten-bankjes- etc VelopA b.v. - Leiderdorp

‘Door de hergebruikte radiatoren en het oude gevelbord in combinatie met een grafisch patroon in opgewekte kleuren, is de fietsenstalling een ware eyecatcher geworden’.

Project Instagrammable fietsenkelder